prijzen

Internationaal Studentendictee der Nederlandse taal

25 april 2017

 

Erkenning

Deelnemen aan het Internationaal Studentendictee der Nederlandse taal doet u natuurlijk in eerste instantie omdat het leuk is, omdat u van de Nederlandse taal houdt en omdat u nu wel eens zou willen weten hoe goed u eigenlijk bent. Uw deelname wordt in ieder geval door alle universiteiten zeer gewaardeerd.

 

In Wroclaw, waar het dictee is ontstaan en waar in 2017 het al de achtste keer is dat het dictee plaatsvindt, worden meerdere winnaars geprezen. De beste student van ieder deelnemend studiejaar krijgt een aanmoedigingsprijs. De algemene studentenwinnaar van de universiteit gaat naar huis met de titel 'Plaatselijke kampioen' of misschien wel 'Landkampioen'. Studenten in Hongarije, Polen en Tsjechië moeten eerst op de resultaten van de andere universiteiten wachten voordat bekend wordt wie de landskampioen is geworden.

 

Prijzen

Van Dale uitgevers heeft de hoofdprijs voor de landswinnaars ter beschikking gesteld: ieder van hen krijgt een jaartoegang op de Dikke Van Dale Online t.w.v. € 75,00

 

Daarnaast ontvangt de regionale winnaar van het Internationaal Studentendictee 2017 de gedrukte versie van het Van Dale Groot Woordenboek van de Nederlandse taal, de 'Dikke van Dale', aangeboden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag.

 

Maar bovenal draagt deze winnaar tot de volgende editie van het dictee de titel:

“Regionale Nederlandse-spellingkampioen”